Home » Testimonials » Prima vaarschool

Prima vaarschool

Ik heb mijn marifoon cursus bij Albatros gedaan. In principe heb je aan de cursus precies genoeg om het examen te halen. Ik heb ongeveer 40 uur gestudeerd en had op het examen nul fout! Toch een paar kant tekeningen:

1) De cursus is niet op alle punten even duidelijk en ik heb ook een paar tegenstrijdigheden gevonden. Als je die op-googeld dan kom je er wel achter hoe het precies zit.
2) Ben een paar taal- en opmaak fouten tegengekomen en vond hier en daar de zins-opbouw slecht of onduidelijk.
3) De site oogt niet erg professioneel en presteert heel slecht, ligt er vaak helemaal uit. Ook de site waar de cursus in de loop naar toe migreerde was soms moeilijk bereikbaar. Dat is best vervelend als je een druk leven hebt en de hele zondagmiddag had gereserveerd om te studeren.
4) Om nul fout te halen op het examen moet je echt elke regel die in de cursus geschreven staat letterlijk in je hoofd gestampt hebben. Er wordt precies verteld wat je weten moet, maar ook niet meer dan dat.

Als je de vragen maar blijft trainen (ik heb er wel 4000 weggeklikt denk ik) dan kom je op een gegeven moment geen nieuwe meer tegen en heb je ze uiteindelijk allemaal goed. Op je examen krijg je dan alleen maar vragen die je al tig keer gezien hebt. Als je het dan nog verknalt moet je het wel heel bont maken.

Het examen werd in het pand van Albatros afgenomen in de binnenstad van Hoorn. Parkeren ging heel goed in parkeergarage t Jeudje (of zoiets) en het was daarna nog 8 minuten lopen. De ontvangst was hartelijk en de voorzieningen waren prima. De ruimte was perfect en het examen werd professioneel afgenomen. De sfeer was heel ontspannen en gezellig. Na afloop met mijn vrouw heerlijk gegeten en gewinkeld in het prachtige stadje.

Eind oordeel:
Prima vaarschool maar de site verdient een facelift