Home » Alle marifonie onderwerpen op rij | sitemap

Alle marifonie onderwerpen op rij | sitemap

Marifonie onderwerpen speciaal voor jou geselecteerd. Hoe werkt het allemaal? Handige vraagbaak met alle, maar dan ook alle onderwerpen die met de maritieme telefonie te maken hebben inclusief examentrainingen. Neem de tijd om alles te bekijken en sla deze site op in je favorieten. Heb je aanvullingen, sugesties, verbeterpunten? Laat het ons weten.

Marifonie

Marifonie VHF, MF en HFAlgemene uitleg over dit uitgebreide onderwerp. Het bereik van de verschillende soorten zendontvangers VHF, MF en de HF en de soorten certificaten die je kunt behalen.
VHF marifoonWe beginnen met de VHF marifoon. Hoe werkt dat? Wat mag en kan ik ermee. En is dit ook handig voor mij? Oordeel zelf.
Basiscertificaat marifonieDit is het certificaat om de VHF marifoon te mogen bedienen. Niet alleen voor de pleziervaarders. Alle binnenvaart beroepsschippers zijn verplicht om dit certificaat te halen.
Marcom-B / SRCGa je het ruime sop op? Ga voor Marcom-B of SRC. Zelfs op de Atlantische Oceaan, in geval van nood, kan je melden waar je bent. Hulp is onderweg.
Marcom-A / LRC-Ook solozeilers zitten soms om een praatje verlegen. Met je MF/HF marifoon heb je wel een bereik van 10.000 mijl. Eerst even Marcom-A halen-

Marifoon berichten

Marifoon (weer)berichtenBekijk hier de tijden en op welke kanalen je het weer en de veiligheidsberichten kan uitluisteren via de marifoon
Navtex berichtenUitleg en werking van de Navtex. Met deze ontvanger krijg je alle berichten binnen over het weer, stormwaarschuwingen, veiligheidsberichten et cetera. Ongeacht waar je vaart.

Marifoonkanalen

Marifoon kanalenHoe weet ik welk kanaal moet ik selecteren? En mag ik andere kanalen gebruiken? Werking en uitleg marifoon kanalen.
BlokkanaalWaarom zijn er blokkanalen. En wat is daar de bedoeling van?
Simplex en duplexWaarom kan ik andere schepen niet oproepen om een duplex kanaal. Alles over simplex en duplex kanalen.
Termen en uitdrukkingenHier de “Tessalia” we zijn in de opvaart bij kilometerraai 957. Alles over de termen die je hoort via de marifoon.

Veiligheid

AISGeweldige hulp tijdens het varen. Alle schepen langer dan 20 meter ontvang je op het AIS scherm. Niets ontgaat je meer. Met AIS kan je zelfs “om de hoek kijken”. Er zitten wel wat haken en ogen aan.
DSC-Je marifoon wordt een volwaardig communicatiemiddel met DSC. Niet alleen voor alarmering. Je kunt ook korte SMS berichten sturen naar bevriende schippers. Zelfs op volle zee-
Soorten
DSC
De (meeste) pleziervaarders kiezen voor DSC klasse D. Er zijn veel meer klasse.
EPIRB / PLBAlarmeren op zee doen we via de EPIRB of de PLB. Zodra je de EPIRB activeert weet het kustwachtcentrum dat je in de problemen zit. De hulptroepen komen onmiddellijk in actie. 
(AIS) SART-Kustwachtcentrum weet dat je in nood zit en weet ook waar je bent. Windkracht 8, opwaaiend schuim, je bent niet te vinden? SART biedt uitkomst-

Satelliet communicatie

Satelliet communicatieOp dit moment zijn we de pagina’s over dit onderwerp aan het maken. Nog even geduld.
I-4 Inmarsat satellieten 
MEOSAR 
GALILEO 
GPS IIIA 

Cursussen

Marifoon cursusBekijk de verschillende mogelijkheden. Ga je voor een examen inclusief één van onze cursussen. Hebben we aantrekkelijke aanbiedingen.
Online cursusVoorproefje, even een klein deeltje van onze online cursus bekijken? Bestel je een examenbasiscertificaat inclusief deze cursus dan zitten daar ook alle recente examenvragen bij. 
Cursusboek marifonie en Marcom-BLiever uit een boek leren. Bestel ons cursusboek inclusief alle examenvragen. Voor Marcom-B hebben we geen boek. Waarom? Lees het zelf maar.
incompany opleidingVanaf 8 personen kunnen wij een cursus inclusief examen op locatie organiseren. Basiscertificaat/ Marcom-B / Marcom-A. Dan doen we niet alleen in Nederland en België zelfs op de Nederlandse Antillen.

Examens

Marifoon examensMarifoon- en Marcom examen leg je gewoon af bij ons. Wij zijn een van de weinige officiële instanties die alle soorten marifoon examens mogen afleggen. Meerdere keren per week mogelijk.  
Gratis examentrainingen marifonieBijna iedere pagina wordt afgesloten met een aantal recente examenvragen. Op deze manier kan je je niet alleen goed voorbereiden op het examen. Maar ook je kennis op peil houden.
Operationele vaardighedenTijdens het marcom examen moet je ook daadwerkelijk het kustwachtcentrum in kennis stellen dat je in de problemen zit. Niet alleen een leuke, ook een heel nuttige cursus.