Home » Marcom en marifonie » Marcom-A of LRC

Marcom-A of LRC

Marcom A of het Engelse Long Range Certificaat (LRC). Op dit moment geven we alleen incompany cursussen Marcom-A kosten 738 euro p/p inclusief btw, benodigde boekwerken en examenkosten.

Met je Marcom-A certificaat mag je de MF/HF marifoon bedienen deze marifoon werkt in alle zeegebieden. Ook in de buurt van de polen.

Marcom-A waarom?

Met mijn prepaid satelliettelefoon kan ik het thuisfront bereiken en/of de hulpdiensten alarmeren indien er wat misgaat. Weerberichten ontvang ik met mijn NAVTEX ontvanger. Waarom de vrij kostbare MF/HF marifoon?

Ook solozeilers zitten af en toe om een praatje verlegen

Ook de stoere zeezeiler zit af en toe om een praatje verlegen. Alleen al om andere Nederlanders te horen. Ga voor de MF/HF marifoon. Op de VHF marifoon zijn kanalen 72 en 77 gereserveerd voor sociaal verkeer. Bij de MF/HF marifoon werk je niet met kanalen maar selecteer je de betreffende frequentie. Afhankelijk van het tijdstip van uitzenden (dag of nacht) zend je uit op een bepaalde frequentie. Bij nacht zend en ontvang je bijvoorbeeld op de 8 MHz. (acht = nacht). Tijdens de cursus marcom-A leren we je alles over de frequenties.

Marcom-A ook stoere zeezeilers zitten af en toe om een praatje verlegen

MF/HF marifoon

Tegenwoordig is dit een gecombineerde marifoon. Zet je de marifoon in de stand MF wordt er uitgezonden op de middengolf frequenties tussen de 300 kHz en 3 MHz. Deze radiogolven buigen met het aardoppervlakte mee en hebben een bereik van pakweg 150 a 200 mijl. In de HF (korte golf) 4 t/m 26 MHz. worden de radiogolven gereflecteerd door de ionensfeer en hebben een bereik van wel 10.000 mijl. Deze MF/HF marifoon mag je niet in het A1 gebied (vlak onder de kust) gebruiken.

Vanaf 10 personen

Ga je voor het uitgebreide Marcom-A diploma. Vanaf 10 personen komen we bij je langs voor de cursus en nemen we ter plaatse op kantoor of bedrijf het examen af. Voor een individuele cursus Marcom-A kan je je niet bij ons aanmelden.

Nuttige links