Home » Examentrainingen marifonie | Hou je kennis op peil

Examentrainingen marifonie | Hou je kennis op peil

Gratis examentrainingen marifonie. Wij proberen namelijk iedere pagina af te sluiten met een aantal recente examenvragen uit 2019/2020. Met de bedoeling dat je je op een leuke manier kan voorbereiden op het examen. Maar ook om je kennis op peil te houden. Denk erom, deze examentrainingen zijn immers een greep uit de examenvragen. Dit dekt niet de hele stof om te slagen voor je examen.

Examentrainingen marifonie

We zijn sinds kort gestart. Deze site wordt dagelijks uitgebreid.

Examentrainingen marifonie Adequate kennis is belangrijk.

Examenvragen basiscertificaat

OnderwerpAantal vragenVideo
AIS Class A en B10
Basiscertificaat marifonie10
De standaard VHF marifoon10ja
Marifoon(weer)berichten7
Marifoon examen ja
Marifoonkanalen 10
Noodoproep en -bericht6
Blokkanalen6
Simplex en duplex10ja
Termen en uitdrukkingen5

Examenvragen Marcom-B

OnderwerpAantal vragenVideo
DSC werking en uitleg10
EPIRB10ja
GMDSS uitleg en betekenis5
MEOSAR-satellieten4
MMSI10
NAVTEX berichten10Ja
Operationele vaardigheden Ja
Spraak procedures (Nautisch Engels)8
SART en AIS-SART10

Wil je een paar recente examens maken? Bekijk even de cursus marifonie/basiscertificaat

Proefexamen marifonie oefenen, ga selectief te werk

Aangezien oude examenvragen oefenen niet zoveel zin heeft. Oefen recente vragen, het marifonie examen gaat namelijk met de tijd mee. Tegenwoordig worden er ook regelmatig vragen gesteld over AIS en MMSI. Ook de Marcom examens gaan met de tijd mee. Bovendien lopen de Marcom boeken van 2019 ( gedrukt in 2018) achter. Op dit moment worden er zelfs al (sporadisch weliswaar) examenvragen over de MEOSAR satellieten gesteld.

Digitaal of op papier

Aangezien wij 3 a 4 keer per week het examen afnemen hebben we ondertussen een enorm bestand met examenvragen opgebouwd. Aangezien we deze examentrainingen marifonie zowel digitaal als op papier hebben. Kan je ook voor de papieren versie kiezen indien je veel onderweg bent. De kosten voor dit marifoon zelfstudie boek inclusief (bijna) alle examenvragen bedragen 24,95 euro inclusief verzendkosten. Het grote voordeel is dat je altijd kunt oefenen ook indien je offline bent. Het grote nadeel is dat je niet selectief kunt oefenen. Ga je voor een marifoon examen inclusief examentrainingen ontvang je van ons een fikse korting.

De digitale optie

Een examen basiscertificaat bestaat immers uit 30 vragen. Je kunt maximaal 50 punten halen. Bij 35 punten ben je vervolgens geslaagd. Elk examen bestaat uit ongeveer 14 vragen die 1 punt waard zijn en 12 vragen die 2 punten waard. De belangrijkste vragen zijn 3 punten waard, daar krijg je ongeveer 4 van. Het grote voordeel van de digitale optie is: je kunt op de punten oefenen.

Direct bestellen

Nuttige links