Home » Examentrainingen en marifoon proefexamens

Examentrainingen en marifoon proefexamens

Gratis marifoon proefexamens evenals examenvragen oefenen doe je op marifoonhalen.nl. Wij proberen namelijk iedere pagina af te sluiten met een aantal recente marifoon examenvragen uit 2019/2020. Met de bedoeling dat je je op een leuke manier kan voorbereiden. Dat doe je aan de hand van deze marifoon proefexamens. Maar dat niet alleen, ook om je kennis op peil te houden. Denk erom, deze examentrainingen zijn immers een greep uit de recente examenvragen. Dit dekt echter niet de hele stof om te slagen voor je certificaat.

Examentrainingen marifonie oefenen

Marifoon proefexamens

Examenvragen basiscertificaat

OnderwerpAantal vragenVideo
AIS Class A en B 10
ATIS codeja
Basiscertificaat marifonie 10
Begrippen en afkortingen marifonie10
Communicatie via de marifoon7
De standaard VHF marifoon 10ja
Hand- of handheld marifoon10ja
Kosten marifoon / registratiebewijs 10
Marifoon(weer)berichten 7
Marifoon examen ja
Marifoonkanalen 10
Noodoproep en -bericht 6
Blokkanalen 6
Simplex en duplex 10ja
Termen en uitdrukkingen 5

Tip

Wat dat je van een optionele praktijktoets marifonie. Alles over de werking van de marifoon. Maar dan in praktijk.

Gratis twee recente marifonie proefexamens

Marifoon proefexamen 1

We hebben echter twee recente proef examens marifonie voor jou geselecteerd. Examen 1 is namelijk van februari 2020. Heb je eerst de voorgaande tekst bestudeerd en de bijbehorende examenvragen gemaakt. Dan is dit marifoonexamen een makkie. Je moet eerst slagen voor het eerste examen dan wordt examen 2 pas vrijgegeven.

Dit marifoon examen is afgenomen op in Nieuwegein. 20% was gezakt. 10 mensen deden aan het examen mee. Hoor jij ook bij die overige 80%. Zet hem op.

(Marifonie examen no 1 | februari 2020)

Proefexamen no 2

Marifoon proefexamen 2

Marifoon proefexamen no 2 wordt lastiger. Hier kom je namelijk een aantal vragen tegen die we niet behandeld hebben. Lukt het jou om ook te slagen voor dit examen. Lukt het niet, geen angst. Wij hebben immers een cursus voor jou vanaf 100 euro. Dat is inclusief examengeld (68 euro) inclusief cursus en bovendien ALLE examentrainingen.

Dit marifoon examen is afgenomen op ons kantoor in Hoorn.
7 kandidaten deden mee aan dit examen, alle 7 geslaagd. Er werd 1 compleet nieuwe vraag gesteld deze stond nog niet in ons bestand. Uiteraard hebben we die vraag er gelijk ingezet. Slaag jij ook voor dit examen? Je kunt maximaal 50 punten halen met 35 punten ben je geslaagd.

(Marifonie examen no 2 | maart 2020)

Examenvragen Marcom-B

Onderwerp Aantal vragen Video
DSC werking en uitleg 10
EPIRB 10 ja
GMDSS uitleg en betekenis 5
MEOSAR-satellieten 4
MMSI 10
NAVTEX berichten 10 Ja
Operationele vaardigheden Ja
Spraak procedures (Nautisch Engels) 8
SART en AIS-SART 10

Proefexamen marifonie oefenen, ga selectief te werk

Aangezien oude examenvragen oefenen niet zoveel zin heeft. Oefen recente vragen, het marifonie examen gaat namelijk met de tijd mee. Tegenwoordig worden er ook regelmatig vragen gesteld over AIS en MMSI. Ook de Marcom examens gaan met de tijd mee. Bovendien lopen de Marcom boeken van 2019 ( gedrukt in 2018) achter. Op dit moment worden er zelfs al (sporadisch weliswaar) examenvragen over de MEOSAR satellieten gesteld.

Digitaal of op papier

Albatros neemt 3 à 4 keer per week het examen af. Daarom hebben we ondertussen een enorm bestand met examenvragen opgebouwd. Aangezien we deze examentrainingen marifonie zowel digitaal als op papier hebben. Kan je ook voor de papieren versie kiezen. Dat is handig indien je veel onderweg bent. De kosten voor dit marifoon zelfstudie boek inclusief (bijna) alle examenvragen bedragen al met al 24,95 euro. Deze kosten zijn inclusief verzendkosten. Het grote voordeel is dat je altijd kunt oefenen ook indien je offline bent. Er is echter één nadeel, je kunt niet selectief oefenen. Ga je voor een marifoon examen inclusief de module met alle examentrainingen dan ontvang je van ons een fikse korting.

De digitale optie

Een examen basiscertificaat bestaat immers uit 30 vragen. Je kunt maximaal 50 punten halen. Bij 35 punten ben je vervolgens geslaagd. Elk marifoon examen bestaat uit ongeveer 14 vragen die 1 punt waard zijn en 12 vragen die 2 punten waard. De belangrijkste vragen zijn 3 punten waard, daar krijg je ongeveer 4 van. Het grote voordeel van de digitale optie is: je kunt op de punten oefenen.

Direct bestellen

Nuttige links