Home » Marifoon examen 2023 | Bijna dagelijks

Marifoon examen 2023 | Bijna dagelijks

Marifoon examen. Bijna dagelijks kan je in 2023 het examen voor het marifoonbewijs of marifoon certificaat bij ons af leggen. Vaarschool Albatros is tot en met 1 juli 2023* aangesteld als examinerende instantie. Vandaar dat je iedere woensdag in Hoorn op ons hoofdkantoor, in een ontspannen sfeer het examen voor het marifoonbewijs kunt afleggen. Bovendien nemen wij bijna iedere vrijdag, zaterdag en zondag het examen af op verschillende locaties door heel Nederland. En is het examen basiscertificaat moeilijk? Daar kunnen we kort over zijn. Moeilijk, nee. Maar onderschat het niet. Ga absoluut examentrainingen maken.

*Vanaf 1 juli 2023 worden alle marifoon examens afgenomen door het CBR.

Marifoon examen

Marifoon examen wordt afgenomen in:

Hoorn, Haarlem, Haarzuilens, Nieuwegein, Zoetermeer, Rotterdam, Dordrecht, Tilburg, Goes, Heerlen, Cuijk (Nijmegen), Apeldoorn, Zwolle, Leeuwarden en Groningen.
Bovendien geven wij incompanie marifoon cursussen met aansluitend het examen. Afhankelijk van de wensen geven wij altijd een korte of meer uitgebreidere uitleg alvorens we met het examen starten.

Kosten en leeftijden

Het marifoon examen kost 77 euro (tarief 2023). Daarbij komt nog eenmalig afgifte pasje (het bedieningscertificaat). Dit betaal je aan Agentschap Telecom nadat je geslaagd bent. Het bedieningscertificaat is levenslang geldig. Vanaf 11 jarige leeftijd mag je het examen doen, je certificaat krijg je pas zodra je 16 jaar bent.

Datums en direct reserveren

Overige Marcom examens

De Marcom examens worden eenmaal per 14 dagen afgenomen. Besluit je om eerst het basiscertificaat te doen en op een later tijdstip door te gaan voor het Marcom-B examen dan is het wellicht een optie om beide examens in een keer af te leggen. Scheelt je behoorlijk in reistijden en kosten.

Besluit je om direct voor het Marcom-A examen te gaan, dan heeft het geen toegevoegde waarde om eerst het basiscertificaat te halen. Voor Marcom-A krijg je namelijk geen vrijstellingen. Je moet weer vanaf het begin beginnen.

Nuttige links