Home » Marifonie kosten | Wat kost een marifoon?

Marifonie kosten | Wat kost een marifoon?

Marifonie kosten. Wat kost een marifoon? De aanschaf, examenkosten, aanvraag pasje en gebruik frequentie ruimte? De aanschaf van een marifoon ligt ongeveer tussen de 100 en 300 euro. Uiteraard afhankelijk van je eisen. Maar dan ben je er nog niet. Wat kost het gebruik van een marifoon?

Marifonie kosten

Examenkosten marifonie

Marifonie kosten bestaan uit eenmalige examenkosten. Voor het basiscertificaat bedragen deze 71 euro. Ga je voor marcom-B dan doe je twee examens. Het theorie- en het praktijkexamen.
Het theorie examen kost 98 euro. Het praktijk examen kost 170 euro dat is inclusief de bijbehorende online cursus, beoordeling werkboek et cetera.

Bedieningscertificaat marifonie

Je bent geslaagd. Nu wordt het tijd om je bedieningscertificaat aan te vragen. Dat is de afgifte van het felbegeerde pasje. Waarmee je kunt aantonen dat je ook daadwerkelijk de marifoon mag bedienen. 90 euro, deze betaal je aan het CBR.
Eén voordeel, dit pasje is levenslang geldig. Niet kwijtraken, dan ben je nogmaals 90 euro lichter. Het bedieningscertificaat neem je mee aan boord.

Registratie maritiem frequentiegebruik

Dan hebben we nog het registratiebewijs, afgegeven door de minister van Economische Zaken en Klimaat. De jaarlijkse registratiekosten voor het gebruik van de maritieme frequenties bedragen ongeveer 50 euro. Deze bedragen worden jaarlijks aangepast. Bij vervanging van de apparatuur hoef je geen actie te ondernemen. Ga je de marifoon uitbreiden met een tweede marifoon, AIS, EPIRB, en/of AIS-MOB moet je dat melden. Uitbreiding van een RADAR hoef je niet te melden.

Wat heb ik aan een registratiebewijs?

Het registratie bewijs – Ship Station Licence- Met dit bewijs heb je toestemming voor de aanleg en/of het gebruik van radiozendapparatuur op schepen. Zodra je dit registratiebewijs voor maritieme zendapparatuur hebt aangevraagd mag je de marifoon direct gebruiken. Dit bewijs is levenslang geldig en moet je ook meenemen aan boord. Op dit bewijs staan ook al je aanwezige apparatuur, het aantal zenders, radioroepnaam, ATIS-code, Accounting Authority Identification Code en eventueel je MMSI-nummer.

Toets registratiebewijs marifonie

Zodra je een marifoon aan boord hebt moet je deze laten registreren. Tijdens het marifoon examen kunnen hier vragen over gesteld worden. Kan jij deze 10 examenvragen foutloos beantwoorden?

Nuttige links